Copy of Copy of insta_profiel.jpg
what's my story?

 

 

Hallo! Welkom bij Paperweight

Mijn naam is Anneke Van Loon.
 
Ik genoot een opleiding als interieurarchitect.
Na een korte intro van enkele jaren op een architectenbureau nam mijn loopbaan, aan het begin van het nieuwe millenium, een totaal andere wending.
Een carrière als visual merchandiser op het HQ van een Zweedse kledingketen bood heel wat nieuwe inzichten. Tijdens mijn loopbaan kreeg ik regelmatig de kans om opleidingen te volgen en ik ontwikkelde een hele nieuwe set van skills op gebied van retail, project - en people management.
Tien jaar later zwaaide ik mijn dierbare collega's uit en vervolgde ik mijn parcours met een intense werkervaring als editorial manager bij een custom publisher. Daar leerde ik het vak van magazines en marketing content maken. Print en digitale media concepten bedenken, foto shootings organiseren, het creatief team aansturen, ...
het behoorde allemaal tot mijn dagtaak. 
 
Een bochtig parcours vind je?
Voor mij voelde dit vervolgverhaal als een natuurlijke evolutie aan. Al deze functies reflecteren veel aspecten van mijn persoonlijkheid. Een grote portie leergierigheid, oog voor detail en de wil om mijn grenzen steeds te verleggen liggen aan de basis van deze keuzes. 
 
In 2014 richtte ik Paperweight op.
Paperweight is gespecialiseerd in content marketing, content strategie en content creatie.
 
Als branding consultant bied ik kleine, creatieve ondernemers werkzaam in de mode, interieur- en designbranche mijn services met een brede waaier van retail- en marketingexpertise aan en wil ik mijn passie voor visuele branding, content creatie en social media marketing naar hen overbrengen.
Het is mijn missie om deze creatieve ondernemers alle tools aan te reiken waarmee ze zelf de brand experience van hun merk of business kunnen maximaliseren.

    Naast het runnen van mijn content studio, verlies ik me graag in het beluisteren van podcasts - food, entrepreneurship & design zijn mijn favoriete luisterrubrieken. Oefen ik graag mijn fotografie skills en kookkunsten.

    Deel ik mijn leven met mijn liefste soulmate en de knapste man van de wereld. Mijn twee bloemen van jong-volwassen kids (help- de tijd vliegt) flankeren mijn andere zijde.

    In jemamuse.be vind ik mijn creatieve uitlaatklep en knoop of weef ik handgemaakte wandtapijten op bestelling. Tijdens workshops geef ik deze twee passies graag door aan iedereen die graag met handwerk bezig is.

    Ik krijg positieve energie van een goed gesprek met fellow female ondernemers. Omdat ik hier geen genoeg van kan krijgen, richtte ik ondervrouwen.com op, een online en offline platform dat ontmoetingen tussen vrouwelijke ondernemers wil faciliteren, waarbij we elkaar inspireren en helpen door het delen van ervaringen en tips.

    up close & personal