Connect your business


Eind 2018 kopte Knack in het datanews artikel dat de Instagram community in België maar liefst 3,2 miljoen actieve gebruikers telt.

Als je dan bedenkt dat de meesten hun feed checken op hun smartphone, dan bevindt jouw business zich letterlijk 'at their fingertips'. How cool is that?

Nog meer interessant cijfermateriaal...

83% van de instagram users gebruikt het om nieuwe producten of services te vinden.

YES! You're in the right place!


Gebruik jij Instagram voor jouw business? Misschien voor de hand liggend, maar zet je account dan zeker openbaar! Ik denk dat deze tip de meest gestelde helpdesk-vraag 'Steekt de stekker in? evenaart. Just checking...


Vervolgens moet je ervoor zorgen dat jouw profiel is ingesteld als een zakelijk account.

Op die manier heb je toegang tot de statistieken van jouw account.

Zo krijg je insights over jouw volgers. Niet enkel hun geslacht en leeftijd, maar ook waar ze zich geografisch bevinden, wanneer ze online zijn, ...

En...heel belangrijk, hoe goed jouw content scoort en welk bereik jouw posts hebben.


Maak werk van jouw bio en jouw profielfoto. Bedenk hierbij dat nieuwe bezoekers slechts in luttele seconden beslissen of ze jouw account willen volgen.

Het is dus belangrijk dat zij in één oogopslag te weten komen wat jouw business hen te bieden heeft en wat ze op jouw feed mogen verwachten.


In de highlights op mijn instagramprofiel @paperweight.be laat ik je zien hoe je je profiel naar een zakelijk account overschakelt.

Ontdek er ook tips voor het schrijven van een wervende bio-tekst.

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven