Hoeveel tijd spendeer jij online?Twee uur en 15 minuten.

Dat is de gemiddelde schermtijd die ik dagelijks aan sociale media spendeer. Goddank voor de technologie die dit registreert. Pas op. Er zijn dagen die hoger pieken.


Evengoed ken ik flatline periodes tijdens dewelke ik me durf te onthouden van het sociaal gebeuren.


"Goh, moest ik zoveel tijd online doorbrengen, ik zou mijn werk niet gedaan krijgen. Hoe doe jij dat toch?"

Een bedenking die ik regelmatig hoor. Een vraag die ik vaak krijg.


Dit IS mijn werk. Met Paperweight is dit mijn belofte aan jou om op de hoogte te blijven van alle nieuwste trends en online functionaliteiten. Ik onderzoek welke van de social hypes voor jou interessant zijn, hoe ze in te zetten en welke je niet de moeite waard zijn om je tijd in te stoppen. Zo hoef jij dat alvast niet te doen.


3 tips om je schermtijd efficiënt in te zetten:


Tip 1. Beschouw het niet als ontspanning, maar gebruik de momenten die je op Instagram of andere platformen spendeert heel doelgericht voor je business. Las in je agenda vaste momenten in die je aan sociale media toewijd. Bepaal vooraf wat je tijdens deze tijd gaat doen. Zoek je inspiratie, wil je op de hoogte blijven van wat jouw doelpubliek bezighoudt of post je zelf content?


Tip 2. Keep it simple. Stel een timer in en houdt je aan de tijd die je jezelf gunt.


Tip 3. Ga overdag regelmatig offline. Zet je telefoon op vliegtuigmodus, schakel meldingen uit of gebruik een app die je helpt bij het optimaliseren van je productiviteit. De FocusTimer app, die het Pomodoro principe hanteert, is ideaal om afleiding te voorkomen tijdens de uren dat je efficiënt en productief moet zijn.

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven