Je Clubhouse profiel als een magneet? Volg deze 5 stappen!

Bijgewerkt: mrt 9

Wil jij met je merk of business groeien op Clubhouse? Zorg ervoor dat je je profielpagina slim ingevuld hebt. Volg deze 5 simpele stappen:
Stap 1: Kies een duidelijke profielfoto.

Mensen komen op Clubhouse om nieuwe mensen te leren kennen. Kies een portretfoto waarop je gezicht duidelijk te onderscheiden is en waarbij je in de camera kijkt. Op die manier maak je namelijk instant connectie.

Meer opvallen met je profielfoto doe je door de achtergrond in een felle kleur te zetten of door een gekleurde ring rond je portret te plaatsen.


Stap 2: SEO voor je bio.

Vul je profielpagina in met een biotekst.

De eerste 3 regels van je biotekst zijn de belangrijkste! Wanneer je in een room het gesprek aan het volgen bent, kunnen mensen namelijk een preview van je bio bekijken. Zij zien hierbij enkel de eerste 3 regels. Vertel kort en bondig waar je voor staat en waar jouw interesses liggen of wat jouw intenties op Clubhouse zijn. Deze tekst is SEO-gevoelig voor de zoekopdrachten.

Je kan ervoor kiezen om jouw locatie simpelweg aan te geven door je bio vooraf te laten gaan van een vlaggetje dat jouw land van oorsprong aangeeft.

Opgelet! Speciale lettertypes die je met Spacie, Lingojam of een andere app aanmaakte zijn niet vindbaar door de SEO zoekmachine van Clubhouse.


Stap 3: Een aantrekkelijke biotekst.

"Oh wauw! Superveel plek om een biotekst te schrijven :-)" In tegenstelling tot het beperkte aantal tekens dat je ter beschikking hebt op Instagram, heb je op Clubhouse de mogelijkheid om een lange biotekst te schrijven. Dit is tegelijkertijd ook een valkuil...


Richt je biotekst in met duidelijke paragrafen. Zo is jouw tekst makkelijk scanbaar en vinden mensen snel de info die ze zoeken. In de eerste 3 regels vertel je wat je doet en voor wie je het doet.

In een volgende paragraaf laat je je volgers weten wat jij voor hen kan betekenen en welke rooms jij zelf gaat hosten. Welke interesses delen jullie?

Mensen volgen graag mensen die op hen lijken, dezelfde interesses of hobby's delen of van dezelfde regio afkomstig zijn. Deel persoonlijke weetjes over jezelf.


Stap 4: Koppel je Twitter en/of Instagram account.

Op Clubhouse kan je geen tekstberichten sturen of andere content met elkaar delen. Leid je volgers naar je Instagram account. Stuur nieuwe volgers een bedankje via DM.


Stap 5: Volg interessante personen.

Het volgen van de juiste personen en/of member worden van een aantal clubs, is hét recept voor goede gesprekken of dé manier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in je branche.

Zoek op zoekterm of op naam. Het algoritme helpt je een handje en toont jou suggesties op basis van je luistergedrag en de profielen die je al volgt.

Wanneer jij iemand gaat volgen, krijgt deze persoon hiervan een melding. Zelf trek je natuurlijk ook de aandacht van die persoon. Wanneer deze jouw bio leest maak je veel kans dat ook jij er een nieuwe volger bij hebt.


Jouw profielpagina als een magneet.

Een aantrekkelijke profielpagina kan ervoor zorgen dat moderators van een room jou uitnodigen om op het podium te spreken.

Wanneer de moderator jouw profielfoto aantikt, heeft deze vaak enkel de tijd om snel jouw eerste 3 regels biotekst te lezen alvorens te beslissen om jou naar boven te halen.

Een strategisch ingerichte biotekst kan jou dus heel wat zichtbaarheid en spontane volgers opleveren.
20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven