"Punctuality is the thief of time."

– Oscar Wilde.
"Welk tijdstip is het beste moment om te posten?"


Deze vraag wordt zowat tijdens elke workshop, 1-op-1coaching sessie of online webinar gesteld.


Ben jij een vroege vogel of fleur jij eerder 's avonds op? Of ben jij een "tussen-de-soep-en-de-patatten"-poster?


Er bestaat geen éénduidig antwoord op deze vraag. Het beste tijdstip is voor elk account verschillend. Het hangt namelijk af van wanneer jouw volgers het meeste online zijn.


Hoe weet je dan wanneer het de beste moment is om je bericht te publiceren?

Bekijk in de statistieken van je zakelijk account welke dagen van de week en op welke tijdstippen per dag jouw volgers het meeste actief zijn op Instagram.

Kies op basis hiervan welke momenten voor jou de beste zijn. Deze vormen de basis om jouw contentkalender op te maken en gebruik een planner tool, bvb. Planoly of Later, om je berichten vooraf in te plannen.


Planoly deed een onderzoek naar de beste tijden. Om merken te helpen hun publishing proces te verbeteren, analyseerde de planner tool de interacties op gepubliceerde Instagram berichten.


"We analyseerden duizenden geanonimiseerde berichten van Instagram gebruikers op Planoly. Rekening houdend met vind-ik-leuks, opmerkingen, opgeslagen items en volgers, konden we voor elke dag van de week het beste moment vinden om je Instagram inhoud te plaatsen."

Ze stelden een rapport op met een lijst per regio waarop de tijden te zien zijn wanneer bedrijven de meeste betrokkenheid genereren.


Ontdek op het schema hieronder welke volgens het Planoly rapport de beste tijdstippen zijn voor West-Europa. Wedden dat de uitkomst jou verrast?


Waarom ik deze quote van Oscar Wilde als titel koos?


De uitdrukking die voor de meesten onzinnig lijkt, is de waarheid voor een complete levensgenieter. De quote komt uit het boek "The Picture of Dorian Gray". De betekenis van zijn citaat is dat wanneer je je best doet voor het comfort van iemand anders (zoals je haasten omdat iemand wacht), je je eigen tijd opoffert die je zou kunnen besteden aan leukere dingen.


Als dat geen mooie reden is om een planner tool te gebruiken om de tijd die je spendeert op sociale media efficiënt in te zetten?27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven