Reboot for 2021 - 5 tips om je focus te bepalen.

Het afgelopen jaar stelde jou als creatieve ondernemer meermaals voor moeilijke uitdagingen. Meer dan ooit moest je de knop omdraaien, je plannen bijsturen en jezelf opnieuw heruitvinden.Gebruik jij deze laatste weken om te reflecteren op de voorbije maanden? Durf jij de tijd (opnieuw) even stil te zetten om je doelen en resultaten te evalueren?


Het is hét ideale moment om je voor te bereiden op de kansen die jou in 2021 opwachten.

Lees hieronder mijn 5 tips om je tijd efficiënt te gebruiken en je focus voor 2021 te bepalen.


1. Stel een communicatieplan op.

Schrijf je doelen op papier en verdeel ze over een periode van tijd. Maak van elk doel een thema in jouw communicatie en bepaal welke onderwerpen van jouw merkverhaal hieronder vallen. Deze vormen de basis voor jouw social posts, blogposts en je nieuwsbrief. Op die manier heb je reeds een framework en verspil je geen tijd omdat je geen inspiratie hebt.


2. Houd je aan een vaste routine.

Experimenteer met een vaste weekplanning. Bepaal hoeveel tijd je voor de verschillende taken nodig hebt en plan ze steeds op dezelfde weekdag in. Zo regel jij wanneer je je afspraken wil inplannen en word je geen slaaf van je (overvolle) agenda. Katrijn van isupportcreatives.com maakte een handige weekplanner tool. Gebruik een content planner zoals Planoly voor het vooraf inplannen van je social posts.


3. Ga voor meer connectie.

Haal meer uit je netwerk en blijf met elkaar in contact. Plan geregeld een Zoom meeting in met je BBF's (best business friends). Aan het einde van de week even met elkaar afstemmen of gewoon 'ns horen hoe het ermee gaat? Dat doet wonderen voor je productiviteit!


4. Blijf bijleren.

Never not learning... Bedenk waarover je nog meer zou willen weten of welke skills je jezelf wil aanmeten. Schrijf je in voor een seminarie, een online cursus of neem deel aan een groepsworkshop. Wanneer je iets nieuws leert, krijg je automatisch nieuwe ideeën of inzichten voor je eigen merk of business. Het gouden randje? Je ontmoet sowieso gelijkgestemde ondernemers waar je een klankbord in vindt of iets nieuws van kan opsteken.


5. Serendipity.

Gun jezelf af en toe om een moment voor jezelf. Houd ook eens een dag of een halve dag leeg in je agenda. Beslis de dag zelf wat je gaat doen. Een tentoonstelling, een massage of een city tripje... wie weet het?


Heb jij nog extra tips? Stuur een mailtje naar anneke@paperweight.be

Ik deel ze graag via de Instagram feed!45 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven